2022-10-19 16:06:07 "Ulaganje u izvrsnost za turizam budućnosti" U ponedjeljak 17.10. učenici naše škole su u pratnji nastavnica sudjelovali na panelu Ulaganje u izvrsnost za turizam budućnosti na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki (Opatija). Panel se održao u sklopu projekta „RCK Recept“ na temu promocije važnosti ulaganja u izvrsnost u turizmu i ugostiteljstvu s naglaskom na promjene u turizmu budućnosti. U Iku su putovali učenici 4.razreda usmjerenja hotelijersko turistički tehničar (Ivan Baričević, Lana Pažanin, Magdalena Radetić, Nika Starčević, Anja Šikić i Matko Tomić), 3.razreda kuhara (Matko Bukovac, Gabrijela Čajić, Antonia Lekaj, Ružica Orešković i Amarie Pavelić) i 2.razreda kuhara (Moreno Karlović, Gabrijela Katušić, Nikola Mesić i Sara Sokoli). Polazak je bio u 11.30h, a povratak oko 17h. Panel je trajao od 13 do 15 h, nakon čega smo imali okrjepu ispred zgrade fakulteta te vrijeme za druženje. Panelisti su bili: Maša Salopek - najbolja slastičarka u izboru The Best Chef Top 100. Glavna slastičarka slovenske Hiše Franko (dvije Michelinove zvjezdice). Dražen Zeljkovic - vlasnik Chozena, domaćeg brenda vrhunskih čokoladnih bombona koji su prava mala umjetnička djela. Chozen jedan od najpoznatijih brendova čokoladnih bombona u zemlji, a nedavno je osvojio važno priznanje na najvećem svjetskom natjecanju majstora čokolade. Tina Vidović - glavna slastičarka u Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa.Nakon izlaganja zanimljivih panelista i odgovaranja na postavljena im pitanja od strane prisutnih učenika i nastavnika, došli smo do različitih spoznaja. Nadamo se da ih nećemo zaboraviti te da ćemo ih što češće primjenjivati u budućnosti. Dijana Pavlić i Ivana Bilić Jeličić, nastavnice |
Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica |