2019-06-11 10:12:39

RADIONICA ZA PROFESIONALE KUHARE U NAŠOJ ŠKOLI

U sklopu Tjedna plave ribe nastavnik kuharstva Dragan Visković okupio je u našoj školi profesionalne kuhare iz nekoliko lokalnih ugostiteljskih tvrtki i objekata.  Tom prigodom, uz sudjelovanje učenika programskog usmjerenja – kuhar, demonstrirao im je pripremu dimljene skuše, špageta s inćunima, tune u sezamu i ostalih zanimljivih jela od plave ribe.

Nastavnik Visković naglasio je kako su uz klasična jela od plave ribe željeli na radionici otkriti nešto novo, nešto što se ne priprema svaki dan. Tako se pripremalo i kušalo tunu koja je odležala u šećeru i soli deset dana, dimljenu skušu, špagete s inćunima, tunu u sezamu, tartarski od tune kao vrhunski proizvod. Ova radionica bila je izvrsna prilika i za naše učenike, buduće kuhare i kuharice, da nadograde svoje kulinarsko znanje i vještine koje će im zasigurno trebati u daljnjem profesionalnom razvoju.

 


Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica