preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Vijesti

Završena akcija “Opremimo dječje odjele” za dječju bolnicu Kantrida

Kada smo se u kolovozu 2020.uključili  u akciju "Opremimo dječje odjele" koju je pokrenula udruga "Građanska inicijativa stari papir za novi osmijeh" ovoga puta za dječju bolnicu Kantrida u Rijeci ni slutili nismo da ćemo napraviti proizvod koji je od početka do kraja “naš”. Pred sad već dosta godina umirovljeni stručni učitelj Leopold Kabalin započeo je izradu klupa sa učenicima strojarskog usmjerenja ,a ne tako davno naša kolegica Iris Mrzljak,prof.oslikala je neke od postojećih klupa u našoj školi sa prigodnim citatima. I tako je malo po malo uz inicijativu prof.Ane Tomić Njegovan došlo i do ove ideje za dječju bolnicu.U akciji se skupljala  povratna ambalaža, a od prikupljenih sredstva kupljen je materijal za izradu klupica. Sama izrada klupica povjerena je osmorici učenika prvog F razreda I njihovom predmetnom profesoru Dariju Dragičeviću a oslikavanje učenicama 4g razreda.


U akciji su sudjelovali učenici - volonteri: Ema Mavrinac, Anđela Ševerdija, Nina Vorkapić, Ivona Šekrst, Vanesa Dujak, Carmen Benić, Marija Pađen, učenici 1f razreda (strojari): Eldin Aličajić, Karlo Lučić, Bepo Matetić, Kristijan Začek, Anton Antić, Jure Bačić, Leo Lozančić i Lukan Rak. Učenice 4 g razreda Marta Veljačić, Laura Radić, Lucija Stanišić i Antonela Šamal oslikavale su klupe, uz pomoć knjižničarke Helene Starčević. Za prijevoz klupica pobrinula se Eko-Murvica.

Klupe su danas predane predstojnici dječje bolnice prof.dr.jeleni Roganović I glavnoj sestri Tatjani Čargonja koje su izrazile zadovoljstvo našom idejom.

 Najviše veseli završna misao naše sad već bivše učenice Anđele Ševerdije koja je volontirala I u ovoj akciji :

- Na pitanje zašto volontiram i nemam neki konkretan odgovor. U mom slučaju nakon svake odrađene volonterske akcije tijelo i um se hrane a srce vuče i samo želi još. Smatram da kroz razna iskustva i proživljene situacije volontirajući, puno učimo i izgrađujemo se kao osobe. Volontiranje je splet ljepih i teških trenutaka i nije uvijek lako, ali osjećaj kojim budete ispunjeni je neopisiv. Po mom mišljenju svako bi trebao probati volontirati, barem jednom. Istina nije sve za svakoga ali neke emocije samo se na takav način mogu doživjeti. Stoga sam neizmjerno zahvalna profesorici Ivi Suden, ravnateljici Crvenog križa Ireni Gašparović i svima ostalima koji su prepoznali moj potencijal i pobudili u meni želju za volontiranjem, objasnila je Anđela Ševerdija.

https://tunera.info/crikvenicki-srednjoskolci-izradili-i-darovali-klupice-djecjoj-bolnici-kantrida/

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3933345806746042&id=805675792846408


Stoje s lijeva na desno gornji red: Karlo Lučić, Anđela Ševerdija, Kristijan Začek, Nina Vorkapić, Eldin Aličajić, Vanesa Dujak, Bepo Matetić, Darije Dragičević
Srednji red s lijeva na desno : Laura Radić, Lucija Stanišić, Ema Mavrinac, Marta Veljačić, Carmen Benić, Marija Pađen
Donji red : Iva Suden i Helena Starčević

Prof. Dr Jelena Roganović, predstojnica dječje bolnice Kantrida, Iva Suden koordinatorica Volonterskog kluba i Tatjana Čargonja glavna medicinska sestra
Djelatnici GKD Murvica uz čiju pomoć smo dopremili klupe u Rijeku
Kristijan Začek, Karlo Lučić, Bepo Matetić i Eldin Aličajić 1f
Lucija Stanišić, Marta Veljačić i Laura Radić 4g


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nensi Tijan   datum: 28. 4. 2021.

 

Slikovni rezultat za europska unija

      Europska unija

 


E-dnevnik

ŠKOLA ZA ŽIVOT


ŠKOLSKI LIST "BARAC"

UPISI

Priloženi dokumenti:
Brosura SS 2017.pdf


 


BILTEN


Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


PROJEKT PREDAVANJA O PODUZETNIŠTVU

 

 


 


 


 


Korisni linkovi
YouTube kanal

UPISI

ZA MATURANTE

Državna matura

Dnevni tisak

Škole

preskoči na navigaciju