preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Vijesti

Profesorice koje su od učenika naše škole stvorile trkače

Iva Suden, profesorica Tjelesne i zdravstvene kulture i Dolores Matetić, profesorica Biologije Srednje škole dr. Antuna Barca, došle su na ideju prijaviti svoje učenike na svjetski poznatu utrku humanitarnoga karaktera Wings for life u Zadru.

Odaziv je bio i više od očekivanog. Bilo je to 2016.godine i od toga trenutka odlazak na spomenutu utrku traje već četiri godine. 

 

 


Nažalost, zbog epidemiološke situacije, danas se provode virtualne utrke u kojima aktivno sudjeluju i učenici naše škole. Profesorica Suden uključila se u projekt Zvonimira Mikašeka i Ak Sparta-e iz Varaždina u održavanje virtualnih utrka, zbog  pandemije, a u školi je osmislila i Školsku virtualnu ligu gdje se razredi međusobno natječu u biciklizmu, rolanju, trčanju i hodanju, a čija je svrha i cilj upoznati i uključiti druge škole u ovaj i slične projekte koji će potaknuti mlade na aktivnost i važnost sporta za zdravlje. Vjerujem da bi to bilo moguće ukoliko bi se osmislio sličan projekt i prezentirao osnovnim i srednjim školama, prijedlog je Ive Suden na kraju intervjua objavljenog u Magazinu za aktivne ljude, u prosincu 2020.godine, što je potvrdila i u razgovoru s nama. Također, profesorica se već osobno  zauzela za uključivanje što više škola u ovaj i slične projekte, što je i sama potvrdila:˝Osobno sam se već i zauzela. Voditeljica sam Županijskog stručnog vijeća prof. Tzk Primorsko-Goranske županije pa sam ovaj projekt predstavila na jednom našem vijeću. Krenuli smo s internom županijskom ligom s riječkim školama: Sušačkom gimnazijom, Medicinskom školom i Elektroindustrijskom i obrtničkom školom. Planiram projekt predstaviti i na državnom skupu u lipnju." Odlučna je u svom odgovoru. Nadodala je da, prije svega, učenicima treba omogućiti rekreaciju jer više ne postoji kategorija učenika rekreativaca. Ili su sportaši ili se uopće ne bave sportom. Naravno, i tehnologija ne ide u korist sportu. Unatoč svim zaprekama, profesorica je ipak od učenika uspjela stvoriti učenike-trkače! 

           Na kraju, možemo samo podržati ovu dobru inicijativu u nastojanju i trudu da se od mladih stvore zdravi ljudi!    

Čestitke učenicima-trkačima i profesoricama Ivi i Dolores koje žive zdrav način života, često zajedno trče i odlaze na utrke te samim time motiviraju i svoje učenike.

Nadamo se da će i vas ovaj članak potaknuti na bavljenje sportom, barem rekreativno, i na zdraviji način života. 

                                                                                           Dragana Klarić, 1.EPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nensi Tijan   datum: 28. 4. 2021.

 

Slikovni rezultat za europska unija

      Europska unija

 


E-dnevnik

ŠKOLA ZA ŽIVOT


ŠKOLSKI LIST "BARAC"

UPISI

Priloženi dokumenti:
Brosura SS 2017.pdf


 


BILTEN


Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


PROJEKT PREDAVANJA O PODUZETNIŠTVU

 

 


 


 


 


Korisni linkovi
YouTube kanal

UPISI

ZA MATURANTE

Državna matura

Dnevni tisak

Škole

preskoči na navigaciju