preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Vijesti

PROJEKT U NASTAVI GEOGRAFIJE

       Početkom 2. polugodišta profesor Turističke geografije Hrvatske, Matko Mikašinović, sa svojim je učenicima 2.BFrazreda (smjer konobari) započeo zanimljiv projekt naziva Geografski turizam Primorsko-goranske i Istarske županije u 2019. Cilj  je analizirati ukupan broj domaćih i stranih turističkih posjetitelja, prema Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji u odnosu na državu, kao i prema gradovima i općinama u odnosu na županiju. U rezultatima dobit će se odgovori na određena pitanja: koji oblik turizma je najzastupljeniji, koji turisti su najbrojniji, kakve ih atrakcije, gradovi, turističke i ugostiteljske ponude  privlače, zašto i radi čega?

Projekt je zanimljiv utoliko što može pružiti uvid u potražnju gostiju i pokazati smjer kojim se domaći turizam treba kretati i na koji način privući što više posjetitelja u našu županiju te koje gastronomske i ugostiteljske potrebe im ponuditi.


Zanimljivo jest da se ova projektna nastava „poklapa“ s projektom u kojem sudjeluje naša škola, „Mreža kom5entnosti“ jer provodi jedan od ciljeva projekta, a to je inovativnost u nastavi  učenicima atraktivan način učenja. Učenici samostalno računaju relativne brojke, klasificiraju, crtaju grafikone i karte. Prema riječima profesora Matka, učenici su zainteresirani, aktivni i sami dolaze do vidljivih rezultata i zaključaka. A prema tvrdnji profesora, kvaliteta podataka i prikaza više je nego dobra! Iako se projekt odnosi na 2019.godinu, ukoliko bude uspješno priveden kraju, može se ponavljati i nadopunjavati svakom idućom godinom.    

Ovo je samo jedna od ideja koje se mogu uvesti u suvremeniju nastavu područja turizma i ugostiteljstva te samim time pripremiti učenike da vlastitim radom dođu do spoznaja što se traži i nudi na tržištu rada, tj. u stvarnom životu.

                                                                                                  Dragana Klarić,1EPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nensi Tijan   datum: 28. 4. 2021.

 

Slikovni rezultat za europska unija

      Europska unija

 


E-dnevnik

ŠKOLA ZA ŽIVOT


ŠKOLSKI LIST "BARAC"

UPISI

Priloženi dokumenti:
Brosura SS 2017.pdf


 


BILTEN


Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


PROJEKT PREDAVANJA O PODUZETNIŠTVU

 

 


 


 


 


Korisni linkovi
YouTube kanal

UPISI

ZA MATURANTE

Državna matura

Dnevni tisak

Škole

preskoči na navigaciju