Učenici 1.b i 2.b razreda u pratnji profesorice Dolores Matetić i nastavnika Marka Pađena sudjelovali su u aktivnosti usmjerenoj na upoznavanje svježih lokalnih namirnica koje se svakodnevno koriste u pripremi jela.
Aktivnost je provedena obilaskom crikveničke tržnice, mesnice i ribarnice, gdje su učenici imali priliku izravno vidjeti raznoliku ponudu sezonskog voća i povrća, različite vrste mesa te svježe ulovljenu ribu i plodove mora. Prodavači su ih upoznali s podrijetlom namirnica, načinima čuvanja te prepoznatljivim osobinama kvalitete.
Kroz neposredan kontakt sa svježim namirnicama učenici su dobili jasniji uvid u važnost odabira kvalitetnih sastojaka, što je temelj pripreme svakog uspješnog jela. Aktivnost je dodatno potaknula njihov interes za struku te omogućila bolje razumijevanje procesa “od namirnice do tanjura”.
Učenici su aktivno sudjelovali, postavljali pitanja i pokazali zrelost u pristupu zadatku.




