« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
FINI RECEPTI NAŠIH VRIJEDNIH KUHARA
Pročitajte preporuku naših kuhara:
Orihnjača |
|||||||
Tijesto |
|||||||
1. |
Brašno |
450g |
|||||
2. |
Šećer |
70g |
|||||
3. |
Jaja |
3kom |
|||||
4. |
Maslac |
70g |
|||||
5. |
Mlijeko |
3dcl |
|||||
6. |
kvasac svježi |
20g |
|||||
7. |
malo soli |
||||||
8. |
korica limuna, naranče |
||||||
Zamijesiti mekše dizano tijesto , tučeni snijeg od bjelanjaka dodajemo posebno. |
|||||||
Nadjev |
|||||||
1. |
mljeveni orasi |
500g |
|||||
2. |
Maslac |
50g |
|||||
3. |
Šećer |
100g |
|||||
4. |
grožđice |
100g |
|||||
5. |
Mlijeko |
2dcl |
|||||
6. |
čokolada |
100g |
|||||
7. |
Rum |
||||||
8. |
korica limuna, naranče |
||||||
9. |
jaje za premazivanje |
1kom |
|||||
Zakuhati mlijeko te dodati sve sastojke- |
|||||||
Tijesto podijeliti u tri dijela, razvaljati te premazati nadjevom. |
|||||||
Savijaču premazati jajem i peći u vrućoj pećnici 30-40 minuta na 170 stupnjeva |
Božićni kruh |
|||
1. |
Žumanjci |
4kom |
|
2. |
Šećer |
8žlica |
|
Pjenasto izmješati |
|||
3. |
Bjelanjci |
4kom |
|
Istući pa dodat snijeg u žumanjke. |
|||
4. |
Grožđice |
100g |
|
5. |
nasjeckani orasi |
150g |
|
6. |
vanilin šećer |
1kom |
|
7. |
naribane čokolade |
50g |
|
Sve lagano dodavati. |
|||
8. |
Brašno |
8žlica |
|
Dodati na kraju i lagano peći u kalupu.
|
|||
Čokoladne kuglice |
|||||
1. |
margarin |
250g |
|||
2. |
Šećer |
300g |
|||
3. |
Jaja |
2kom |
|||
4. |
keksi (mljeveni) |
400g |
|||
5. |
Orasi |
200g |
|||
6. |
čokolada |
100g |
|||
Toplo izmješati margarin, jaja i čokoladu, dodati ostale sastojke, |
|||||
oblikovati kuglice i uvaljati u šećer |
Kiflice |
||||
1. |
Brašno |
350g |
||
2. |
margarin |
200g |
||
3. |
Šećer |
80g |
||
4. |
Orasi |
100g |
||
5. |
bjelanjak |
1kom |
||
Brzo izraditi prhko tijesto odmoriti ga dva sata. |
||||
Oblikovati kiflice i peći, pečene uvaljati u šećer u prahu. |
||||
Djedov brk
Sastojci za kore:
Sastojci za punjenje:
Sastojci za nadjev:
Sastojci za glazuru:
Za posipanje:
Priprema:
U 1 dcl mlakog mlijeka razmrviti kvasac, žlicu šećera i sol, ostaviti da se malo diže. Brašno pomiješati sa šećerom i dodati narezani margarin, izmrviti to rukama pa dodati ostale sastojke i na kraju kvasac. Ako se lijepi treba dodati još malo brašna da tijesto bude meko. Podijeliti tijesto odmah na 3 dijela. Svaku kuglicu razviti u pravokutnik pa krajeve sa jedne i druge strane namazati sa pekmezom (ali ostaviti u sredini jedno 3 cm nenamazano) i po pekmezu posuti sa orasima. Zamotati sa jedne i sa druge strane tijesto prema unutra do onog dijela koji nismo namazali (u taj dio od tih 3 cm staviti ćemo poslije nadjev). Isto uradimo i sa ostale dvije kuglice, pa ih svaku premjestimo odmah u pleh. Kada ih stavimo u pleh onda stavljamo u sredinu nadjev. NADJEV: Bjelanjke čvrsto istući pa dodati šećer, kakao, orahe i pekmez.Puniti ovim nadjevom. Ostaviti da odstoji 25 min. i onda peći na 170 stupnjeva oko 30 min. Kada se ispeku ostaviti da se potpuno ohlade i onda preko nadjeva premazati glazuru od čokolade, a okolo posuti šećer u prahu.
KUGLOF
Potrebne namirnice: 5 kom žutanjaka, 37 dag šećera, 18 dag margarina, 15 žlica mlijeka, 5 žlica ulja, 1 van. šećer, korica 1 limuna, rum, 5 kom bjelanjaka, 37 dag brašna, 1 pzp.
Prigotovljavanje: žutanjak i šećer izmiješati pjenasto, dodati margarin i izmiješati. Dodati mlijeko, ulje, vanilin šećer, limun i rum. Sve skupa dobro izmiješati, dodati bjelanjke i brašno te pzp i lagano izmiješati. Peći na 170 stupnjeva.
(Rizik, br. 27 (2024), str. 6-7)
(Novi list, 29. 4. 2024.)
"Crikvenička srednja škola bit će domaćin državnog natjecanja iz filozofije i logike"
(Novi list, 23. 4. 2024.)
"Eko Kupa okupila dvjestotinjak osnovaca i srednjoškolaca iz PGŽ"
(Novi list, 20. 4. 2024.)
"I moj glas je bitan: Državno izborno povjerenstvo provodi edukacije za maturante"
(Kanala Ri, 7. 2. 2024.)
"U školi Dr. Antuna Barca u Crikvenici sve pršti od aktivnosti. Provjerili smo što sve rade"
(Novi list, 3. 1. 2024.)
"Crikveničke srednjoškolke slavile na županijskom prvenstvu u stolnom tenisu"
(Novi list, 2. 1. 2024.)
"Ana Gašparović pozvana na novinarski kamp u sklopu projekta “Igram, pišem, lajkam"
(Novi list, 10. 1. 2024.)
"Srednjoškolci u Crikvenici rade klupice, brinu o vrtu i vode radijsku emisiju"
(HRT, 21. 1. 2024.)
"Dramatični podaci o mentalnom zdravlju srednjoškolaca - ova škola ima strategiju"
(HRT, 12. 1. 2024.)
"Ana Gašparović pozvana na novinarski kamp u sklopu projekta “Igram, pišem, lajkam""
(Novi list, 10. 1. 2024.)
"Uspjeh na školskom natjecanju. Larissa Bećirević i Adrian Gulin osvojili bronce na Grand Gourmetu"
(Novi list, 22. 11. 2023.)
"Radišni mladi ljudi u očuvanju i korištenju resursa iz zavičaja"
(Novi list, 22. 11. 2023.)
"Crikvenička srednja škola prva je u Hrvatskoj donijela strategiju za mentalno zdravlje učenika"
(Novi list, 21. 11. 2023.)
(srednja.hr, 21. 11. 2023.)
Znanstveno popodne sa Sašom Cecijem u crikveničkoj srednjoj školi
(Novi list, 9. 11. 2023.)
ERAMUS+ "Učimo jedni od dugih"
_________________
_________________
_________________
RCK RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu
_________________
_________________
PREDAVANJA O PODUZETNIŠTVU
Općenito |
Učenici |
Razno |