preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Školsko zvono
Školski list
Završni rad

Sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju (NN 87/2008, čl. 82), srednje obrazovanje učenika u strukovnim programima, koji traju od jedne do tri godine odnosno najmanje četiri godine, završavaju izradom i obranom završnog rada u organizaciji i provedbi škole.  

Sadržaj, uvjeti, način i postupak izradbe i obrane završnoga rada propisan je Pravilnikom o izradbi i obrani završnog rada (NN 118/2009). 

 

 

Termini obrane završnih radova

U dokumentu u privitku možete vidjeti termine obrane završnih radova:

LJETNI ROK

  • srijeda, 5. 6. 2024.ekonomisti, hotelijersko - turistički tehničari, vodoinstalateri
  • srijeda, 5. 6. 2024.kuhari, konobari (praktični dio)
  • četvrtak, 6. 6. 2024.: kuhari, konobari (usmeni dio)

 

Vremenik izradbe i obrane 2023./2024.

 

RBR. FAZA LJETNI
ROK
JESENSKI
ROK
ZIMSKI
ROK
1. Objava vremenika do 5.10.2023.
2. Upoznavanje učenika sa sadržajem, načinom i postupkom izradbe i obrane završnog rada do 15.10.2023.
3. Objava tema završnog rada do 20.10.2023.
4. Izbor teme završnog rada do 31.10.2023.
5. Imenovanje povjerenstva za završni rad do 30.11.2023.
6. Prijava obrane završnog rada

do
1.4.2024.

do 10.7.2024. do 30.11.2024.
7. Izradba završnog rada i predaja pisanog dijela

21.5.2024.

(do 14.5.
predaja mentoru)

29. i
30.8.2024.

(do 23.8.
predaja mentoru)

13. i
14.2.2025.

(do 7.2.
predaja mentoru)

8. Obrana završnog rada

HTT, ekonomisti, vodoinstalateri:
5.6.2024.

Kuhari, konobari:
5.6.2024.
(praktični dio)
6.6.2024.
(usmeni dio)

10.9.2024. 24.2.2025.
9. Podjela svjedožbi 28.6.2024. 17.9.2024. 28.2.2025.

 

Napomena!

/

Upute i obrasci

Klikom na slike možete preuzeti upute te prijavnicu za izradbu i obranu završnog rada u četverogodišnjem i trogodišnjim strukovni programima/zanimanja:

                  

 

Ovdje možete preuzeti i sve priloge koji trebaju biti sastavni dio završnog rada:

 

Popis tema 2023./2024.

 

     HOTELIJERSKO - TURISTIČKI TEHNIČAR

Predmet: ORGANIZACIJA POSLOVANJA UGOSTITELJSKIH PODUZEĆA

Mentor: Mirela Todorović, dipl. oec.

  1. Čimbenici radnog procesa u poslovanju putničke agencije
  2. Afinitetni turistički aranžmani
  3. Uloga turoperatora u turističkom posredovanju
  4. Turistički aranžman - temeljni proizvod turističkog posredovanja
  5. Stvaranje turističkog aranžmana

 

Predmet: TURIZAM I MARKETING

Mentor: Ivana Bilić Jeličić, dipl. oec.

  1. Turistička ponuda otoka Krka
  2. Turistička ponuda otoka Cresa
  3. Atrakcije kao sastavni dio turističke ponude - NP Plitvička jezera
  4. Cikloturizam kao specifični oblik turizma u RH
  5. Filmski turizam kao specifični oblik turizma u RH

 

Predmet: POVIJEST UMJETNOSTI I KULTURNA BAŠTINA

Mentor: Lea Klarić, mag. educ. philol. angl. (zamjena: Josip Vukelić, univ. mag. hist. art)

  1. Hrvatska nematerijalna baština na listi UNESCO-a
  2. Hrvatska prirodna i kulturna baština na listi UNESCO-a
  3. Muzeologija i najpoznatiji svjetski muzeji (izbor)
  4. Kulturno-povijesna baština Crikvenice
  5. Kulturno-povijesna baština Novog Vinodolskog
  6. Život, kultura i religija starog Egipta
  7. Arhitektura i arhitektonski ukras (starohrvatska umjetnost, romanika, gotika, renesansa, barok – izbor hrvatskih djela)
  8. Radovanov portal – romanička priča u kamenu
  9. Katedrala svetog Jakova u Šibeniku – arhitektura kao skulptura (Juraj Dalmatinac i Nikola Firentinac)
  10. Juraj Julije Klović – lik i djelo
  11. Vaux-le-Vicomte i Versailles – barokna umjetnost i apsolutizam
  12. Palača Zuccheriera (šećerane) u Rijeci
  13. Hermann Bollé i Zagreb XIX. stoljeća
  14. Hrvatsko narodno kazalište – nastanak palače umjetnosti
  15. Münchenski krug (Josip Račić, Miroslav Kraljević, Vladimir Becić i Oskar Herman)
  16. Hrvatska naiva
 

Predmet: GEOGRAFIJA

Mentor: Darija Borić, mag. geogr.

  1. Potencijali razvoja turizma u Gorskom kotaru
  2. Urbani turizam grada Zagreba
  3. Mogućnost razvoja urbanog turizma grada Zadra
  4. Potencijali razvoja turizma u Dalmatinskoj zagori
  5. Potencijali razvoja turizma u gradu Rijeci

 

 

     EKONOMIST

Predmet: OSNOVE EKONOMIJE

Mentor: Melita Čačić, dipl. oec.

  1. Inflacija i učinci inflacije
  2. Tržište rada u Republici Hrvatskoj

 

Predmet: BANKARSTVO I OSIGURANJE

Mentor: Melita Čačić, dipl. oec.

  1. Štedno - ulagački proizvodi
  2. Uloga središbnje banke u gospodarstvu

 

Predmet: TRŽIŠTE KAPITALA

Mentor: Melita Čačić, dipl. oec.

  1. Burzovni slomovi i financijske krize

 

Predmet: PODUZETNIČKO RAČUNOVODSTVO

Mentor: Neti Manestar, dipl. oec.

  1. Nabava dugotrajne materijalne imovine
  2. Izgradnja/adaptacija građevinskog objekta
  3. Obračun i knjiženje plaća
  4. Blagajničko poslovanje
  5. Nabava i prodaja robe u trgovini na malo

Sve teme moraju biti obrađene na primjeru neke tvrtke.

 

Predmet: MARKETING

Mentor: Mirela Todorović, dipl. oec.

  1. Proizvod kao temeljni element marketinškog spleta
  2. Promocija kao element marketinškog spleta

 

Predmet: MARKETING USLUGA

Mentor: Mirela Todorović, dipl. oec.

  1. Specifičnosti elemenata marketinškog spleta pružatelja usluga
  2. Specifičnost marketinga usluga u turizmu

 

Predmet: PODUZETNIŠTVO

Mentor: Mirela Todorović, dipl. oec.

  1. Upravljanje poduzetničkim pothvatom – temelj poslovnog uspjeha

 

Predmet: PODUZETNIŠTVO

Mentor: Mirela Todorović, oec.

  1. Upravljanje poduzetničkim pothvatom - temelj poslovnog uspjeha

 

Predmet: OSNOVE TURIZMA (izborni)

Mentor: Ivana Bilić Jeličić, dipl. oec.

  1. Turistička ponuda grada Novog Vinodolskog
  2. Turistička ponuda grada Senja
  3. Atrakcije kao sastavni dio turističke ponude- NP Brijuni
  4. Manifestacijski turizam kao specifični oblik turizma
  5. Vjerski turizam kao specifični oblik turizma

 

     KUHAR

Mentor: stručni učitej kuharstva Nikola Cossutti

  1. Topli umaci (podjela, priprema, uz koja jela se poslužuju) – lovački umak
  2. Hladni umaci (podjela, priprema, uz koja jela se poslužuju) – andaluzijski umak
  3. Hladna predjela (podjela salata, začinjene majonezom) – ruska salata
  4. Hladna predjela od riba, rakova i glavonožaca začinjena octenim umakom – salata od hobotnice
  5. Hladna predjela od riba, rakova i glavonožaca začinjena majonezom – cocktel od kozica
  6. Bistre juhe (podjela i priprema bistrih juha s prilozima) – krepka goveđa juha s profiterolima  
  7. Guste juhe (podjela i priprema) – ragu juha od peradi
  8. Narodne juhe – mađarska gulaš juha
  9. Topla predjela - od tjestenine – lazanje na bolonjski  
  10. Topla predjela od riba, rakova, školjaka i glavonožaca – brodet s palentom
  11. Gotova mesna jela govedine – bavarska pržolica
  12. Gotova mesna jela od teletine – teleći mišići u grašku
  13. Gotova mesna jela od svinjetine – pečeni svinjski kare na pekarski način 
  14. Gotova mesna jela od piletine – popržena piletina marengo 
  15. Jela po narudžbi od prženog mesa  – naravni odrezak 
  16. Jela po narudžbi od pohanog mesa – odrezak cordon blue
  17. Jela po narudžbi od mesa pečenog na žaru – biftek Monte Carlo
  18. Jela po narudžbi od riba – pečena škrpina s krumpirom
  19. Jela po narudžbi od riba – prženi lignji
  20. Razni prilozi – od raznih smjesa – okruglice od kruha
  21. Razni prilozi – variva garniture – vrtlarska garnitura
  22. Desertna jela – od dizanog tijesta – sače
  23. Desertna jela – od vučenog tijesta – savijača od jabuka
  24. Desertna jela – od prhkog tijesta – pita od sira
  25. Desertna jela – od lisnatog tijesta – krem šnite
  26. Desertna jela – od biskvitnih smjesa – rolada sa jagodama
  27. Dogotovljavanje jela pred stolom gosta –  flambirane palačinke Crepes Suzette
  28. Dogotovljavanje jela pred stolom gosta – flambirani medaljoni s gljivama  
  29. Hrvatska nacionalna jela – Istarska kuhinja – zgvacet s fužima
  30. Hrvatska nacionalna jela – Dalmatinska kuhinja – dalmatinska pašticada
  31. Hrvatska nacionalna jela – Slavonska kuhinja – čobanac sa žličnjacima
  32. Jela crikveničko-vinodolskog kraja – pečeni teleći frikando na način crikveničkih kuhara

 

     KONOBAR

 

     VODOINSTALATER

Mentor: Sanjin Rukober, dipl. ing.

  1. Sanacija cijevi vanjskog vodovoda
  2. Polaganje duktilnih cijevi vanjskog vodovoda
  3. Postupak izvođenja priključnog voda pod tlakom
  4. Zamjena vodomjera i službenog ventila
  5. Ugradnja dijelova vodovodnih instalacija i montaža sudopera sa izljevnim sifonom
  6. Ugradnja dijelova vodovodnih instalacija i montaža tuš kade
  7. Ugradnja dijelova vodovodnih instalacija i montaža kade
  8. Ugradnja dijelova vodovodnih instalacija i montaža zahodske školjke podna ugradnja
  9. Ugradnja dijelova vodovodnih instalacija i montaža zahodske školjke zidna ugradnja
  10. Polaganje PE cijevi vanjskog vodovoda
  11. Postupak ispitivanja vanjskog vodovoda
  12. Sanacija vanjskog vodovoda
  13. Ugradnja odzračnog ventila na cijevima vanjskog vodovoda
  14. Zamjena zasuna na cijevima vanjskog vodovoda
  15. Ugradnja nadzemnog hidranta
  16. Ugradnja podzemnog hidranta
  17. Ugradnja dijelova vodovodnih instalacija i montaže električnog zagrijača vode u kuhinji
  18. Primjena sunčane energije za pripremu tople vode
  19. Izrada prve faze kupaonice
  20. Priključak stambenog objekta na javni vodovod

 

Aktualno

Iz medija o nama

Projekti

ERAMUS+ "Učimo jedni od dugih"

_________________

 

CARING projekt

_________________

 

_________________

RCK RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu

           

 

MREŽA KOM5ENTNOSTI

 

_________________

 

_________________

PREDAVANJA O PODUZETNIŠTVU

Iz medija...


Sandučić povjerenja


Ispis potvrda
 
Sve potrebne potvrde o statusu redovitog učenika mogu se dobiti iz aplikacije e-Dnevnik za učenike i roditelje.
 
Potrebno je prijaviti se na  https://ocjene.skole.hr


Duplikati svjedodžbi


Upisi

Kontakt:

(051) 445-128

upisi.ss.abc@gmail.com


Za maturante

 

Pristupite web-stranice s detaljnim informacija u vezi s postupkom prijave na visoka učilišta, rangiranju, kalendaru s rokovima u postupku prijava...
 

Za nastavnike

Korisni linkovi
Općenito
 • MZO
 • PGŽ
 • Grad Crikvenica
 • AZOO
 • ASOO
 • CARnet
 • e-Matica
 • skole.hr

Učenici

Razno





preskoči na navigaciju