preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
 

Sistematična provedba ciklusa edukacija za nastavnike kuharstva "Modul 2/3 Nove tehnologije - Zero waste koncept"

U vremenu od 05. do 07. svibnja 2021. godine održana je edukacija u sklopu provedbe projekta RCK - RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu, i to drugi modul iz ciklusa edukacija predviđenih za nastavnike kuharstva u organizaciji ŠKMER kuharske akademije, pod nazivom "Nove tehnologije - Zero waste koncept".

Edukacije je obuhvatila mnoge teme: trendovi u kulinarstvu, gluten free prehrana, mariniranje kao kuharska tehnika, zero waste koncept i druge, čime su sudionici stekli nova znanja i obogatili svoje vještine.

Edukacija "Brewing foundation"

Dana 23. travnja 2021. godine održana je edukacija u sklopu provedbe projekta RCK - RECEPT "Brewing foundation", organizirana od strane Hug&Punch d.o.o., a namijenjena nastavnicima ugostiteljskog posluživanja. 

Nastavnici su imali priliku obogatiti svoje teorijsko znanje iz područja pripreme i kuhanja kave, ali i steći nove vještine u praktičnom dijelu. 

Online edukacija "Gastronomic tourism"

 

Dana 12. travnja 2021. godine započela je edukacija u sklopu provedbe projekta RCK - RECEPT "Gastronomic tourism", organizirana od strane akademije Le Cordon Bleu, a namijenjena nastavnicima kuharstva i nastavnicima ekonomske skupine predmeta. 

Predavanja će se održavati online putem svakog tjedna do 20. lipnja 2021. godine.

Edukacija "Sommelier - obilježja suvremenog zanimanja"

Dana 08. travnja 2021. godine održana je edukacija u sklopu provedbe projekta RCK - RECEPT "Sommelier - obilježja suvremenog zanimanja", namijenjena nastavnicima ugostiteljskog posluživanja. Edukacija je održana u restoranu Stancija Kovačići u Matuljima pod vodstvom dr.sc. Krešimira Mikinca.

Na edukaciji je između ostalog bilo riječi o zanimanju sommelier općenito, opisu poslova i modernim obilježjima tog zanimanja. Nastavnici su poboljšali fizičku spretnost i upotrebu metoda, instrumenata i materijala, posluživanje vina, odnos s gostima te mnoge druge vještine i znanja.

Sistematična provedba ciklusa edukacija za nastavnike kuharstva "Modul 1/3 Tehnike – Riba“ u organizaciji ŠKMER kuharske akademije

Dana 31. ožujka 2021. godine u Splitu, u organizaciji ŠKMER kuharske akademija, održana je edukacija „Modul 1/3 tehnike – Riba“, u sklopu provedbe projekta RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu, namijenjena nastavnicima kuharstva.  

Nastavnici su na edukaciji usvojili nova znanja te poboljšali dosadašnje tehnike u pripremi ribljih jela.

Webinar on nutrition & food science (Food conference 2021)

Dana 22. i 23. ožujka održan je webinar u organizaciji Global Episteme iz SAD-a vezan uz različite teme hrane i nutricionizma, a na kojem su imali prilike sudjelovati i nastavnici koji sudjeluju u provedbi projekta RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu.

Na webinaru su sudjelovali predavači različitih instituta i sveučilišta u svijetu, a neke od mnogih tema o kojima je bilo riječi su: štetnost unosa rafiniranih šećera i zasićenih masnoća, važnost higijene i održavanja zdravlja zubi, važnost fizičkih aktivnosti itd.

Edukacija „Suvremeni trendovi u posluživanju“ u organizaciji ŠKMER kuharske akademije

Dana 23. ožujka 2021. godine  u Splitu, u organizaciji  ŠKMER kuharske akademije, održana je edukacija „Suvremeni trendovi u posluživanju“ u sklopu projekta RCK RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu, namijenjena nastavnicima ugostiteljskog posluživanja.

Sudionici edukacije su se upoznali sa suvremenim trendovima u posluživanju, a osobito s pravilnim posluživanjem vina kao i pravilnim kombiniranjem uz  jela. Nastavnici su edukacijom poboljšali spoznajne, psihomotoričke i socijalne vještine, kao i teorijsko i činjenično znanje.  

Edukacija „SCA Barista osnove (Barista skills foundation)“ u organizaciji Hug&Punch d.o.o.

Dana 01. ožujka 2021. godine u Matuljima, u Hug & Punch d.o.o., pod stručnim vodstvom g. Domagoja Trusića, održana je edukacija za nastavnike ugostiteljskog posluživanja. Na radionici su nastavnici usavršili svoja znanja iz osnova rada barista (Barista skills foundation).

Edukacija „Nove ideje u pripremi i prezentaciji ribljih jela“ u organizaciji Restorana Ganeum, Rego gradnja d.o.o.

 

Dana 19. i 20. veljače 2021. godine na akademiji Majstor kuhar u Zagrebu održana je edukacija za nastavnike kuharstva na temu pripreme i prezentacije ribljih jela. Edukacija je za sudionike bila veoma korisna, budući da su usavršili svoja postojeća i usvojili nova znanja vezana uz pripremu jela.

U radionici koju je vodio chef Robert Benzia  polaznici su pripremili velik broj a la carte i buffet jela na bazi najcjenjenijih jadranskih riba, rakova, školjaka i glavonožaca, prikupili razne ideje za pripremu jela uključujući pritom i veganske i vegetarijanske trendove te se upoznali s pravcima razvoja hrvatske gastronomije.

Edukacija „Uvod u kavu (Introduction to coffee)“ u organizaciji Hug&punch d.o.o.

 

Dana 29. siječnja 2021. godine  u edukativnom centru Speciality Coffee Association (SCA) Hug & Punch d.o.o. u Matuljima održana je prva edukacija nastavnika u sklopu projekta RCK RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu.

Sudionici edukacije su se upoznali s razvojem kave od njezinih samih početaka pa sve do današnjeg značaja kao jedne od najprodavanije namirnice u svijetu, s uzgojem bobica kave (zelene kave), selekcijom (gradingom), prženjem i pripremom (brewingom) i mnogim drugim zanimljivostima.

 

 

 

Slikovni rezultat za europska unija

      Europska unija

 


E-dnevnik

ŠKOLA ZA ŽIVOT


ŠKOLSKI LIST "BARAC"

UPISI

Priloženi dokumenti:
Brosura SS 2017.pdf


 


BILTEN


Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


PROJEKT PREDAVANJA O PODUZETNIŠTVU

 

 


 


 


 


Korisni linkovi
YouTube kanal

UPISI

ZA MATURANTE

Državna matura

Dnevni tisak

Škole

preskoči na navigaciju