« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Datum: Utorak, 17.10.2023.
Mjesto: Hotel Ambasador, Opatija
Bit će to dan ispunjen razgovorima, raspravama i pogledom unaprijed prema budućim izazovima i prilikama.
Događaj će biti i medijski popraćen: očekivano je prisustvo minimalno 5 medijskih kuća od čega 1 na nacionalnoj razini. Nakon prezentacije naših govornika, na svečanoj zakuski i druženju bit će prilike za povezivanjem s vrhunskim stručnjacima u industriji.
Više informacija na poveznici: https://rck-recept.hr/2023/09/25/uskoro-zavrsna-konferencija-projekta-rck-recept/.
Ugostiteljska škola Opatija započela je s eksperimentalnim programom
Tijekom prvog tjedna nastave Ugostiteljsku školu Opatija posjetila je regionalna TV postaja Kanal Ri i pažljivo zabilježila te ekskluzivno prenijela zanimljive vijesti: započeo je eksperimentalni obrazovni program za zanimanje Tehničar/ka posluživanja.
Više informacija na poveznici:
https://rck-recept.hr/2023/09/14/ugostiteljska-skola-opatija-zapocela-je-s-eksperimentalnim-programom/
Stjecanje mikrokvalifikacije u Ugostiteljskoj školi Opatija
Ugostiteljska škola Opatija poziva sve zainteresirane na jedinstvenu priliku stjecanja mikrokvalifikacije “Osnove poslužnih procesa u ugostiteljstvu”. Navedeni program je dio projekta RCK RECEPT, koji omogućava izuzetne mogućnosti za obrazovanje odraslih.
Više informacija na poveznici:
https://rck-recept.hr/2023/09/08/prilika-za-vasu-karijeru/
https://rck-recept.hr/2023/09/01/izvjesce-o-provedenim-aktivnostima-lipanj-srpanj-kolovoz-2023/?fbclid=IwAR37-5ED7TCnlyhR5o5_Wl4IZqz--WxFMeqombFy26VQyPsmNsWXPIEBruk.
Besplatni programi obrazovanja odraslih u ugostiteljstvu i turizmu od kolovoza 2023. u Opatiji
Službena Facebook i Instagram stranica projekta
Najnovije vijesti i događaje u sklopu provedbe projekta RCK RECEPT - Regionalnog centra profesija u turizmu od sada možete pratiti i na službenoj Facebook stranici projekta:
https://web.facebook.
Meetup „Tourism out of the box“
Priča jednog poduzetnika – Putoholičari – Kad hobi postane posao
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija sa svojim partnerima, STEP RI d.o.o., FMTU – Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Udrugom diplomiranih studenata FMTU, poziva vas na Meetup „Priča jednog poduzetnika – Putoholičari – Kad hobi postane posao“ koji se održava 26. svibnja 2022. od 19,00 do 20,00 sati putem aplikacije Zoom u sklopu provedbe projekta RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu.
Više informacija na sljedećoj poveznici:
https://www.step.uniri.hr/event/prica-jednog-poduzetnika-putoholicari-kad-hobi-postane-posao/
Meetup „Tourism out of the box“
Priča jednog poduzetnika – Solana Nin – Priča o soli
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija sa svojim partnerima, STEP RI d.o.o., FMTU – Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Udrugom diplomiranih studenata FMTU, poziva vas na Meetup „Priča jednog poduzetnika – Solana Nin – Priča o soli“ koji se održava 13. travnja 2022. od 18,00 do 19,00 sati putem aplikacije Zoom u sklopu provedbe projekta RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu.
Više informacija na sljedećoj poveznici:
https://www.step.uniri.hr/event/webinar/solana-nin-prica-o-soli/
Meetup „Tourism out of the box“
Priča jednog poduzetnika – Janko Kezele: ljubav prema tradiciji pretočena u turističku priču
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija sa svojim partnerima, STEP RI d.o.o., FMTU – Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Udrugom diplomiranih studenata FMTU, poziva vas na Meetup „Priča jednog poduzetnika – Janko Kezele: ljubav prema tradiciji pretočena u turističku priču“ koji se održava 27. siječnja 2022. od 18,00 do 19,00 sati putem aplikacije Zoom u sklopu provedbe projekta RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu.
Više informacija na sljedećoj poveznici:
https://www.step.uniri.hr/event/prica-jednog-poduzetnika-janko-kezele/
Meetup „Priča jednog poduzetnika – Booking Manager – Put od hrvatskog do svjetskog booking sustava“
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija sa svojim partnerima, STEP RI d.o.o., FMTU – Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Udrugom diplomiranih studenata FMTU, poziva vas na Meetup „Priča jednog poduzetnika – Booking Manager – Put od hrvatskog do svjetskog booking sustava“ koji se održava 28. listopada 2021. od 18,00 do 19,00 sati putem aplikacije Zoom u sklopu provedbe projekta RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu.
Više informacija na linku:
https://www.step.uniri.hr/event/prica-jednog-poduzetnika-booking-manager/?fbclid=IwAR3MP6o_7xxvMOVqgIpbRMrc37lNYVX361tuVUB2Wjyf81FoJerYLQ8IgDs
Panel rasprave „Ulaganje u izvrsnost za turizam budućnosti“
Učenici i nastavnici naše Škole su dana 18. listopada 2021. godine u sklopu projekta RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu sudjelovali u panel raspravama na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki pod nazivom „Ulaganje u izvrsnost za turizam budućnosti“. Sudjelovali su učenici iz 1. b i 3. b razreda (program/zanimanje: kuhar), učenici 3. a razreda (program/zanimanje: hotelijersko – turistički tehničar) te nastavnici Ivana Bilić Jeličić, Antonia Saršon Khoury, Mirela Todorović i Dragan Visković.
Na prvom panelu sudjelovali su vrhunski kuhari David Skoko, Deni Srdoč i Tino Sinožić, a raspravljali su o krovnoj temi ulaganja u izvrsnost iz perspektive kuharske profesije. Na drugom su panelu raspravljali ugostiteljski stručnjaci Domagoj Trusić, Franko Lukež te Zoran Lukić. Složili su se da je ključ izvrsnosti u učenju, usavršavanju, ljubavi prema profesiji te ispravnoj tehnici.
Sudionici na panelima su kroz predavanja, aktivnu raspravu i postavljena pitanja usvojili korisne savjete vezane uz kuharstvo i ugostiteljsko posluživanje te stekli nova teorijska i praktična znanja.
Meetup „Priča jednog poduzetnika – Paul Bradbury: Kako Englez voli Hrvatsku“
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija sa svojim partnerima, STEP RI d.o.o., FMTU – Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Udrugom diplomiranih studenata FMTU, poziva vas na Meetup „Priča jednog poduzetnika – Paul Bradbury: Kako Englez voli Hrvatsku“. Više informacija o postupku prijave i ostalim informacijama možete pronaći na sljedećem linku: https://www.step.uniri.hr/event/prica-jednog-poduzetnika-paul-bradbury/.
Meetup „Priča jednog poduzetnika – Valfresco Direkt – šansa u krizi“
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija sa svojim partnerima, STEP RI d.o.o., FMTU – Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Udrugom diplomiranih studenata FMTU, poziva vas na Meetup „Priča jednog poduzetnika – Valfresco Direkt – šansa u krizi“. Više informacija o postupku prijave i ostalim informacijama možete pronaći na sljedećem linku: https://www.step.uniri.hr/event/prica-jednog-poduzetnika-valfresco-direkt/.
Meetup „Virtualno putovanje Središnjom Podravinom“
Niste imali priliku posjetiti Središnju Podravinu i pitali ste se koje ljepote ona skriva? Čuli ste za hlebinsku slikarsku školu, kukuruzni labirint i ljepote Drave?
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija sa svojim partnerima, STEP RI d.o.o., FMTU - Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Udrugom diplomiranih studenata FMTU, poziva vas na Meetup „Virtualno putovanje Središnjom Podravinom“.
Elizabeta Milanović Glavica, donedavna direktorica turističke zajednice područja „Središnja Podravina“ i koordinatorica za turizam u europskoj organizaciji Interpret Europe će vas virtualno provesti kroz Središnju Podravinu i spremno odgovoriti na sva vaša pitanja.
Kada: 27.05.2021. u 18h
Rok za prijavu: 21.05.2021 u 16h
Trajanje: 45 min
Gdje: ZOOM platforma
Više informacija na: https://www.step.uniri.hr/event/virtualno-putovanje-sredisnjom-podravinom/
Meetup je dio je programa rada HUB-a koji djeluje u sklopu Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija. Osnovni cilj je razmjena iskustava i korisnih informacija između postojećih poduzetnika i onih koji to žele postati. Meetup se provodi u sklopu projekta „RCK RECEPT- Regionalni centar profesija u turizmu“ koji je usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanja i usavršavanja temeljenih na radu te povezivanju obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada. Ukupna vrijednost projekta iznosi 58.683.119,88 kuna, od čega 100 % financira Europska unija bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je od 1.04.2020. do 1.12.2023. godine.
RCK HUB – Šestomjesečni program edukacije i mentoriranja
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija, sa svojim partnerom STEP RI znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, otvara prijave na besplatan šestomjesečni program edukacije i mentoriranja koji će se provoditi u razdoblju od travnja do rujna 2021. godine u Opatiji.
Program je namijenjen svima koji imaju ideju koja je primjenjiva u sektoru turizma i ugostiteljstva i razmišljaju o pokretanju posla. Više informacija raspoloživo je na stranicama https://www.step.uniri.hr/event/rck-hub-opatija-1-cikl.
Informacije o izvoru financiranja projekta: www.strukturnifondovi.hr, www.esf.hr
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Ugostiteljske škole Opatija.
Otvorene prijave za Akceleracijski Bootcamp vol.1.
Imate ideju iz područja turizma i ugostiteljstva, ali niste sigurni ima li potencijal? Treba vam stručna pomoć kako bi ju dodatno razradili? Uočili ste problem koji mislite da bi trebalo riješiti, ali niste sigurni od kuda krenuti?
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija sa svojim partnerom STEP RI znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci poziva vas da se prijavite na Akceleracijski Bootcamp.
https://www.step.uniri.hr/event/akcija/akceleracijski-bootcamp-vol-1/
Što je Akceleracijski Bootcamp?
Akceleracijski Bootcamp, vol. 1 trodnevni je online program generiranja i razrađivanja poduzetničke ideje iz područja turizma i ugostiteljstva. Više informacija o programu možete pronaći u priloženom dokumentu.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ugostiteljske škole Opatija.
Odobreno financiranje EU projekta „RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“
Dana 9. lipnja 2020. godine u Ugostiteljskoj školi Opatija potpisan je Ugovor o financiranju projekta „RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“.
Kao imenovani regionalni centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, nositelj projekta je Ugostiteljska škola Opatija, a projekt će provoditi u partnerstvu sa: Srednjom školom dr. Antuna Barca Crikvenica, Srednjom školom Hrvatski kralj Zvonimir, Trgovačko-ugostiteljskom školom, Srednjom školom Ambroza Haračića, Primorsko-goranskom županijom, Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Obrtničkim učilištem - ustanovom za obrazovanje odraslih, Valamar Rivierom d.d., Jadranka turizmom d.o.o., Katarina Line-om d.o.o., IV-ER – KVC-om d.o.o. i STEP RI-em d.o.o.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 58.683.119,88 kuna. Maksimalna stopa sufinanciranja iznosi 85% ukupnih prihvatljivih troškova i osigurana je temeljem OP ULJP-a iz sredstava Europskoga socijalnog fonda (ESF- a), dok se obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osigurava iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Razdoblje provedbe projekta trajat će od 1.travnja 2020. do 1. prosinca 2023. godine.
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija uspostavlja se kao centar izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije. RCK će biti usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada.
Osigurana financijska sredstva u projektu namijenjena su za: uspostavu organizacije rada i razvoja regionalnog centra kompetentnosti; razvoj i provedbu programa redovitoga obrazovanja, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja u RCK; jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca; promociju strukovnih zanimanja i rada centra; inovacije i suradnju s visokim učilištima i znanstvenim organizacijama, strukovnim komorama i udruženjima te relevantnim gospodarskim subjektima; promidžbu i vidljivost; upravljanje projektom i administraciju.
Naglasak projekta je na jačanju kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca. Projekt će rezultirati novim strukovnim kurikulumima i inovacijama u učenju, a istim je predviđeno opremanje škole nositelja i škola partnera najsuvremenijom specijaliziranom i informatičkom opremom.
Kontakt osoba za više informacija o projektu: Almir Maslić, rck.opatija@gmail.com
Informacije o izvoru financiranja projekta: www.strukturnifondovi.hr, www.esf.hr
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Ugostiteljske škole Opatija.
(Rizik, br. 27 (2024), str. 6-7)
(Novi list, 29. 4. 2024.)
"Crikvenička srednja škola bit će domaćin državnog natjecanja iz filozofije i logike"
(Novi list, 23. 4. 2024.)
"Eko Kupa okupila dvjestotinjak osnovaca i srednjoškolaca iz PGŽ"
(Novi list, 20. 4. 2024.)
"I moj glas je bitan: Državno izborno povjerenstvo provodi edukacije za maturante"
(Kanala Ri, 7. 2. 2024.)
"U školi Dr. Antuna Barca u Crikvenici sve pršti od aktivnosti. Provjerili smo što sve rade"
(Novi list, 3. 1. 2024.)
"Crikveničke srednjoškolke slavile na županijskom prvenstvu u stolnom tenisu"
(Novi list, 2. 1. 2024.)
"Ana Gašparović pozvana na novinarski kamp u sklopu projekta “Igram, pišem, lajkam"
(Novi list, 10. 1. 2024.)
"Srednjoškolci u Crikvenici rade klupice, brinu o vrtu i vode radijsku emisiju"
(HRT, 21. 1. 2024.)
"Dramatični podaci o mentalnom zdravlju srednjoškolaca - ova škola ima strategiju"
(HRT, 12. 1. 2024.)
"Ana Gašparović pozvana na novinarski kamp u sklopu projekta “Igram, pišem, lajkam""
(Novi list, 10. 1. 2024.)
"Uspjeh na školskom natjecanju. Larissa Bećirević i Adrian Gulin osvojili bronce na Grand Gourmetu"
(Novi list, 22. 11. 2023.)
"Radišni mladi ljudi u očuvanju i korištenju resursa iz zavičaja"
(Novi list, 22. 11. 2023.)
"Crikvenička srednja škola prva je u Hrvatskoj donijela strategiju za mentalno zdravlje učenika"
(Novi list, 21. 11. 2023.)
(srednja.hr, 21. 11. 2023.)
Znanstveno popodne sa Sašom Cecijem u crikveničkoj srednjoj školi
(Novi list, 9. 11. 2023.)
ERAMUS+ "Učimo jedni od dugih"
_________________
_________________
_________________
RCK RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu
_________________
_________________
PREDAVANJA O PODUZETNIŠTVU
Općenito |
Učenici |
Razno |