« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
DRAGAN VISKOVIĆ PREDSTAVIO SUVREMENE TRENDOVE U GASTRONOMIJI NAŠIM KUHARICAMA I KUHARIMA
Dana 15.03.2018, na poziv stručnog učitelja kuharstva Nikole Cossuttia, naš poznati šef kuhinje Dragan Visković održao je radionicu u kabinetu kuharstva Srednje škole dr. Antuna Barca Crikvenica na temu – suvremeni trendovi u gastronomiji u pripremanju jela. Šef Dragan Visković je učenicima 3b razreda usmjerenje kuhar prikazao vještine pripremanja namirnica tehnikom sous vide-a iliti dugotrajno gotovljenje namirnice u vakuum vrećicama na niskim temperaturama (od 55 do 85 stupnjeva Celzijevih) u trajanju od 10 pa do 250 minuta, što ovisi o vrsti i veličini namirnice.
Tako pripremljena namirnica se na kraju samo kratko prigotovi na tavi da dobije boju te se poslužuje. Učenici su imali prilike vidjeti i tehniku dimljenje namirnice pod čašom, koja je danas vrlo česta u visokoj gastronomiji. Sva pripremljena jela šef Visković je prezentirao na suvremen minimalistički način što je kod učenika izazvalo veliki interes. Kao što svaki menu završava sa desertni jelom, tako je i naša radionica završila pripremom pohane štrudle od jabuka što je još jedna delicija šefa Viskovića u njegovoj širokoj ponudi jela. Sva jela učenici su imali priliku slikati i probati sljedećim redom:
(Rizik, br. 27 (2024), str. 6-7)
(Novi list, 29. 4. 2024.)
"Crikvenička srednja škola bit će domaćin državnog natjecanja iz filozofije i logike"
(Novi list, 23. 4. 2024.)
"Eko Kupa okupila dvjestotinjak osnovaca i srednjoškolaca iz PGŽ"
(Novi list, 20. 4. 2024.)
"I moj glas je bitan: Državno izborno povjerenstvo provodi edukacije za maturante"
(Kanala Ri, 7. 2. 2024.)
"U školi Dr. Antuna Barca u Crikvenici sve pršti od aktivnosti. Provjerili smo što sve rade"
(Novi list, 3. 1. 2024.)
"Crikveničke srednjoškolke slavile na županijskom prvenstvu u stolnom tenisu"
(Novi list, 2. 1. 2024.)
"Ana Gašparović pozvana na novinarski kamp u sklopu projekta “Igram, pišem, lajkam"
(Novi list, 10. 1. 2024.)
"Srednjoškolci u Crikvenici rade klupice, brinu o vrtu i vode radijsku emisiju"
(HRT, 21. 1. 2024.)
"Dramatični podaci o mentalnom zdravlju srednjoškolaca - ova škola ima strategiju"
(HRT, 12. 1. 2024.)
"Ana Gašparović pozvana na novinarski kamp u sklopu projekta “Igram, pišem, lajkam""
(Novi list, 10. 1. 2024.)
"Uspjeh na školskom natjecanju. Larissa Bećirević i Adrian Gulin osvojili bronce na Grand Gourmetu"
(Novi list, 22. 11. 2023.)
"Radišni mladi ljudi u očuvanju i korištenju resursa iz zavičaja"
(Novi list, 22. 11. 2023.)
"Crikvenička srednja škola prva je u Hrvatskoj donijela strategiju za mentalno zdravlje učenika"
(Novi list, 21. 11. 2023.)
(srednja.hr, 21. 11. 2023.)
Znanstveno popodne sa Sašom Cecijem u crikveničkoj srednjoj školi
(Novi list, 9. 11. 2023.)
ERAMUS+ "Učimo jedni od dugih"
_________________
_________________
_________________
RCK RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu
_________________
_________________
PREDAVANJA O PODUZETNIŠTVU
Općenito |
Učenici |
Razno |